restorative yoga

In Elst verzorg ik restorative yogalessen (ook herstelyoga genoemd). Het zijn uitgebreide ontspanningssessies waar restorative (herstel)yoga, yin yoga en yoga nidra aan bod komen. Er wordt ook voldoende tijd besteed aan mindfulness-oefeningen en specifieke meditatie. EN je krijgt af en toe een handen- en voeten massage!

restorative yoga Elst

hoe

Het zijn yogalessen met weinig of geen fysieke inspanning. De meeste houdingen voer je zittend of liggend uit. De bedoeling is om je lichaam en geest te kalmeren en te ontspannen. Je spieren kunnen in het begin weerstand bieden maar uiteindelijk ga je ontspannen in de houding. Dit betekent dat je meer ruimte krijgt en spanningen los kunt laten.

De hele les geef je jezelf liefdevolle aandacht. Je luistert aandachtig naar je lichaam en ademhaling.
De les verloopt in een heel rustig tempo en je blijft enkele minuten in elke houding. Dat geeft je genoeg tijd om echt in contact te komen met jezelf. Je krijgt de ruimte om te voelen en erachter te komen wat het is dat jij op dat moment nodig hebt. Het gaat erom dat je je volledig over kunt geven aan ontspanning zonder belemmeringen in je lichaam, of je op een andere manier belemmerd te voelen.

waarom

De ontspanningssessies worden aangeraden aan mensen die zelf over hun eigen grenzen zijn gegaan of om een andere reden uitgeput raken. Iemand die overspannen is, burn-out klachten ervaart, met een trauma worstelt of van een blessure moet herstellen. Voor iemand in zo’n toestand is deze rustige en helende vorm van yoga de beste optie, als je wil herstellen op fysiek en/of emotioneel niveau. Maar ook als je gezond en gelukkig bent is deze vorm van yoga heilzaam voor je lichaam en geest.

rooster

Om het rooster te bekijken klik op: yoga in Elst

Ook is het mogelijk om privé lessen te volgen. Voor informatie klik op:
privé yogalessen 

Aanmelden doe je via email: info@yoganesha.nl of tel: 06-40 832 979