yin yoga

In yin yoga worden houdingen langer vastgehouden waardoor het bindweefsel en gewrichten ontspannen en versoepelen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te leren kennen. Als je de grenzen van je lichaam kan leren voelen, kun je fysieke klachten voorkomen.

Tijdens de lessen worden props gebruikt (kussens, blokken e.d.) om je lichaam het makkelijker te maken om je spieren los te laten. Yin yoga wordt op een passieve manier aangeboden. In elke houding probeer je je spieren te ontspannen waardoor je op een diepere laag gaat strekken. Een diepe strekking stimuleert meridianen, de energiebanen die door het hele lichaam lopen, van de tenen tot aan het kruin.

Sommige houdingen werken rustgevend en andere weer activerend. Zo kun je met yin yoga de energie in je lichaam weer in balans brengen. Iedere houding stimuleert weer andere meridianen waardoor de subtiele energie door je lichaam kan stromen.

De yin yogalessen worden door Kelly verzorgd. Elke dinsdag om 19:15 uur in de yoga studio in Elst.

Meld je aan voor een proefles via info@yoganesha.nl of tel: 06-40 832 979

Kelly stelt zich voor

Ik ben Kelly en ik woon met mijn gezin in Bemmel. 
Een groot deel van mijn werktijd heb ik besteed in zorg en welzijn. Na een aantal keren vastgelopen te zijn in diverse functies ben ik zoekende geweest hoe ik mijn eigen balans kon terugvinden en behouden.  Per toeval kwam ik in aanraking met Yin Yoga. Ik werd intens geraakt en was onder de indruk. Vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in yoga en de verschillende yoga vormen.

Ik hou van wandelen, in de natuur zijn, tuinieren en in de zomer suppen. Yoga is sinds een paar jaar een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.

In februari 2020 heb ik een yin yoga teacher opleiding gevolgd bij Stillnesinyoga (https://www.stillnessinyoga.com/nl/). Op dit moment volg ik een verdiepingstraining. En ik verwacht de komende jaren dat er wel diverse trainingen en verdiepingen te doen, omdat er nog zoveel te ontdekken en te leren is.